ПАП «Агропродсервіс» зібрав урожай ранніх зернових культур не менше, ніж минулого року. Хоча нинішній рік не повністю виправдав сподівання компанії, зауважив директор компанії Андрій Баранов.
«Взнаки далися складні погодно-кліматичні умови. Другий рік підряд ми працювали в умовах серйозної засухи. Але в цілому ми задоволені результатами ранніх зернових культур і зібрали їх не менше, ніж минулого року, – зазначив він у інтерв’ю на сайті компанії. – Середній урожай озимої пшениці по компанії складає 7,5 тонни/га, майже 7 тонн – ярого ячменю і понад 3 тонни – озимого ріпака».
На наступний рік, за його словами, «Агропродсервіс» ставить перед собою завдання вийти на врожайність зернових 10 тонн/га.
Аномальні погодні умови негативно відбилися й на врожаї цукрових буряків, кукурудзі та сої, розповів Андрій Баранов. «Дві останні культури від засухи постраждали особливо. Відтак сої на круг отримали трохи більше 2 тонн. Аналогічна ситуація і з кукурудзою. Її врожайність дещо нижча минулорічної – від 6 до 11 тонн/га», – зазначив він.
Цукрові буряки вимагають найбільше уваги і витрат, але водночас є найприбутковішими, наголосив керівник «Агропродсервісу». «Навіть при цьогорічних аномаліях майже 60 тонн/га при середній цукристості 18,5%, які ми отримали, дають змогу говорити про рентабельність цієї культури», – стверджує він.
Андрій Баранов зауважив, що посіви цукрових буряків не можна миттєво збільшити. «З урахуванням погодних умов, можемо прибавити їх площі на 10-15%, хоча партнери з «Радехівського цукру» спонукають нас до збільшення посівних площ, – сказав він. – Їх можна зрозуміти, адже в наступному році заводам цієї компанії потрібно буде 2 млн тонн цукросировини. Для порівняння: нинішнього року «Агропродсервіс» виробив її 220 тис. тонн».
У 2017 році, за словами Андрія Баранова, компанія збільшить площі під соєю до 7 тис. га. Щоб забезпечити роботу власного соєпереробного заводу, планується закуповувати сировину для переробки і від агропідприємств Тернопільщини.
Є плани і щодо збільшення наступного року посівних площ під горохом. «Він користується великим попитом на ринку і є ефективним попередником під озимину», – пояснив Андрій Баранов.
Додати коментар