Елеватор
Головне:
Елеватор

Рівненське господарство планує експортувати гусяче м'ясо до Європи

Поділитись:
Рівненське господарство планує експортувати гусяче м'ясо до Європи

Господарство «Сила життя» (Рівненська область), яке спеціалізується на гусівництві, має намір експортувати до європейських країн м’ясо гусей.

Про це в інтерв’ю  журналу «Наше птахівництво» розповів керівник господарства Денис Шеремет.

«Плануємо вийти на ринок Європи з гусячим м’ясом у вигляді тушок. Наприклад, наразі розглядаємо ринки Німеччини й Іспанії», – зазначив він.

Водночас Денис Шеремет хотів би об’єднати зусилля з іншими українськими виробниками гусячого м’яса, які вирощують птицю без застосування антибіотиків, для того, щоб формувати експортні партії для поставок у Європу.

«Ми працюємо за власною розробленою біотехнологією вирощування гусей, а тому за потреби можемо навчити цих фермерів працювати за нею так само й продавати вирощених гусей разом із нами у Європу», – додав він.

Денис Шеремет вважає цікавим і експорт гусячого жиру, пуху й пера. «Також цікаво продавати за кордон жирну гусячу печінку. Особливо в світлі того, що в Європі заборонено вирощувати гусей для виробництва фуа-гра, бо це в них вважається знущанням з птиці, – поясни він. – У нас поки що таких заборон немає, а тому ми можемо сміливо цим користатися. Бо споживачів цієї продукції у тій самій Франції дуже багато».

Довідка

Господарство «Сила життя» вирощує гусей за екстенсивною технологією, без застосування антибіотиків, реалізує продукцію гусівництва. Має 2 тис. гусей батьківського поголів’я одночасного утримання великої білої та великої сірої порід. Потужність виробництва – 50-70 тис. інкубаційного гусячого яйця на рік.

AgroTimes

Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!