Техніка

Техніка для світових рекордів

Техніка для світових рекордів

Відмінна організація дозволила компаніям-провідним гравцям на аграрному ринку України установити світовий рекорд Guinness з унесення органічних добрив: 4 217т за 24 години.

 

Якщо поєднати сучасну високопродуктивну сільськогосподарську техніку, чітко сплановану організацію праці та найкращі у світі українські поля, значну кількість органіки, то можна встановити не один світовий рекорд. Потрібно лише бажання і копітка праця. Гарним підтвердженням цього став зафіксований світовий рекорд з внесення органічних добрив, що був встановлений кілька місяців тому на полях відомого агрохолдингу «Індустріальна молочна компанія». Офіційна заява про цей факт зроблена у листопаді під час виставки EIMA International 2014 (м. Болонья, Італія). Нещодавно в Києві відбулося офіційне оприлюднення повідомлення про цей факт, причому участь у прес-конференції брали перші особи компаній-учасників встановлення рекорду. Це – бізнес-директор представництва компанії New Holland Agriculture в Україні, Молдові, Литві, Латвії, Естонії та Фінляндії Антуан Ребіяр, генеральний директор компанії «ІМК» Алекс Ліссітса та голова правління компанії GroupeAlfagro Sarl, дилера компанії Brochard Constructeur у країнах СНД, Жерар де ля Саль. Вони оголосили наступне: протягом 24 годин 31 липня – 1 серпня 2014 року Brochard Constructeur разом зі своїм українським партнером, ТОВ «Альфаагро», встановила світовий рекорд з внесення органічних добрив, використавши для цього найпотужніший трактор серії Т9 New Holland . Місцем проведення випробувань агрегатів стало кілька полів компанії «ІМК» загальною площею 300 га в с. Великий Зліїв (Чернігівська область). Офіційний арбітр від компанії “Guinness World Records” Єва Норроу зафіксувала рекордний показник: 4217 тонн гною, внесених на площі 221,8 га протягом 24 год. Якість унесення органічних добрив польовими агрегатами зафіксували представники УкрНДІПВТ ім. Л. Погорілого.

 

Коментуючи факт встановлення рекорду Антуан Ребіяр зазначив, що потужний трактор New Holland T9.615 разом з розкидачем Brochard повністю виконали поставлене завдання. «Звичайно, для встановлення світових рекордів потрібна потужна сільськогосподарська техніка. І у нас є усі необхідні передумови забезпечити українські господарства такими конкурентними машинами.

 

Головна мета нашої участі у цьому проекті – провести польові випробування трактора New Holland T9.615, показати його роботу в екстремальних умовах і продемонструвати максимальну потужність. Водночас для встановлення рекордів потрібні досвідчені спеціалісти, здатні працювати на найвищому рівні.

 

Спеціалісти нашої компанії підтвердили свій високий професійний рівень, відмінно спрацювавши у цій командній роботі. Завдяки проведенню такого заходу ми отримали позитивний досвід продуктивної співпраці з багатьма професіоналами різного профілю. У нашої компанії в України амбіційні цілі на майбутнє – стати лідером на ринку тракторів, а поки що ми пишаємося, що встановили цей світовий рекорд. І за це досягнення я хочу подякувати всім спеціалістам, хто був залучений від компанії New Holland Agriculture і від компаній-партнерів!»

 

Інший учасник події – компанія Brochard Constructeur надала найбільший у світі розкидач органічних добрив ємністю 50 тонн. Для встановлення рекорду розкидач безперервно завантажувався гноєм обсягом 65 т з тваринницьких ферм «ІМК». Ця машина була модифікована спеціально для даного заходу і оформлена у фірмовому стилі New Holland. Жерар де ля Саль, голова правління компанії Groupe Alfagro Sarl, дилера компанії Brochard Constructeur у країнах СНД, зазначив: «Під час встановлення цього світового рекорду компанії New Holland Agriculture і Brochard Constructeur продемонстрували, що спектр їхньої продукції включає обладнання, яке найкращим чином підходить для країн СНД, здатне забезпечити місцевих аграріїв саме тим, що їм потрібне: потужність та надійність.

 

Я дуже пишаюся нашим світовим рекордом! Особисто займаюся розвитком бізнесу компанії Brochard Constructeur останні десять років, протягом яких завжди намагався сприяти розробці найпотужнішої сільськогосподарської техніки для професіоналів галузі. Компанія New Holland Agriculture з трактором T9.615 працює точно в цьому ж напрямку і дякую їй за постійну підтримку!

 

У наступному році компанія Brochard Constructeur збирається представити в Україні ще одну свою новинку – потужний причіп для перевантаження коренів цукрових буряків».

 

Рекорд було встановлено на полях компанії «IMК», що є одним з постійних клієнтів компанії New Holland Agriculture в Україні, має великий парк її техніки: 21 зернозбиральний комбайн NH CR 9080, 10 тракторів NH T8.390 та три трактори NH T9.615. Алекс Ліссітса, генеральний директор агрохолдингу прокоментував це партнерство: «До того як розпочати бізнес з новою компанією-партнером, ми вивчаємо її історію та походження. Як лояльний клієнт компанії New Holland Agriculture, хочу підкреслити, що підхід цієї компанії до бізнесу, її професійна команда та продуктова лінійка є результатом довгої історії, що дуже важливо для нас.

 

Встановлення даного світового рекорду – це історичний момент, і ми надзвичайно пишаємося тим, що разом із цими компаніями стали його частиною! Це – знакова подія, що демонструє не лише можливості продуктивної сільськогосподарської техніки, але й говорить на весь світ про позитивні українські можливості в аграрному бізнесі. Протягом найближчого часу про цей рекорд говоритиметься на багатьох світових аграрних форумах і Україна звучатиме з позитивної точки зору.

 

До цього машини компанії Brochard Constructeur у нас не використовувалися, але тепер розглядаємо можливість їх придбання у майбутньому.»

 

Під час прес-конференції наголошувалося, що підготовка до проведення заходу тривала 7 днів. Безпосередньо за 24 години у роботі брали участь понад 30 спеціалістів багатьох компаній: 17 спеціалістів від New Holland Agriculture і 9 – від Alfagro та представники інших фірм. Серед них були представники відділів продажу, маркетингу, систем точного землеробства та сервісного обслуговування, що дуже злагоджено і продуктивно забезпечували виконання усіх технологічних питань.

 

Зазначимо, що також у полі використовувалась інше сільськогосподарське обладнання: телескопічний навантажувач New Holland LM 732 з ковшем ємністю 2,5 м3 та колісний навантажувач New Holland W190 з ковшем 3,2 м3.

  

Важливо

 

В умовах інтенсифікації сільського господарства України зростає роль органічних добрив, які є засобом поліпшення структури грунту: зменшення шкідливої дії кислотності на ріст рослин, активізації життєдіяльності мікроорганізмів. Важкі грунту при внесенні органічних добрив стають більш пухкими, легені – зв’язковими, збільшується їх вологоємність і поглинальна здатність. У зв’язку зі зростанням цін на пестициди доцільним є правильне використання органіки в рослинництві. Особливої актуальності у світлі нестабільної соціально-економічної ситуації в Україні набуває нинішнє формування обсягів та ефективності їх використання, вимагає виявлення основних їхніх переваг.

Гній є найціннішим з агрономічної точки зору органічним добривом, що складається з твердих і рідких виділень тварин та підстилкового матеріалу. У ньому містяться всі необхідні рослинам елементи живлення. Якість гною залежить від виду худоби, умов її утримання, раціонів годівлі, підстилки. Поживні речовини гною використовуються рослинами поступово, тобто гній надає поступову і тривалу удобрювачу дію: на легких ґрунтах протягом 4-5 років, на важких – 7-10.

 

Довідка

 

Компанія BROCHARD Constructeur була заснована Габріелем Брошар в 1946 році. Так, маючи досвід роботи протягом майже 70 років, компанія виготовляє сільськогосподарську причіпну техніку, яка успішно використовується в усьому світі. Завдяки плідній співпраці з компанією «Альфагро» (ТОВ «Екіпгаро») протягом останніх років, компанія BROCHARD Constructeur налагодила постачання техніки BROCHARD, а саме універсальних причепів-розкидачів в нашій країні. Нині на полях України успішно використовується близько 30 одиниць даного виробника.

Керуючим справами компаніїBROCHARD Constructeur є пан Ален Белліон, що весь свій творчий потенціал спрямовує на її розвиток.

 

 

Володимир Євтушенко

журнал The Ukrainian Farmer, грудень 2014 року

Усі авторські права на інформацію розміщену в журналі The Ukrainian Farmer та інтернет сторінці газети за адресою https://agrotimes.ua/journals належать виключно видавничому дому «АГП Медіа» та авторам публікацій, згідно Закону України “Про авторське право та суміжні права”.
При використання інформації з подальшим будь-яким відтворенням, републікацією, поширенням, переробкою, перекладом, включенням її частин до інших творів обов’язкове посилання на журнал The Ukrainian Farmer з гіперлінком https://agrotimes.ua/journals.
Використання інформації дозволяється тільки після отримання письмової згоди від видавничого дому «АГП Медіа».

 

Інші статті в цьому журналі

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ