Техніка

Самохідні обприскувачі українського виробництва гідно конкурують із закордонними

Переваги BOGUSLAV

Переваги BOGUSLAV

За технологічними показниками та якістю роботи самохідні обприскувачі українського виробництва гідно конкурують із закордонними

Щороку природа дивує нас своїми примхами, підкидаючи щоразу нові випробування. Зима без снігу чи літо без дощу у наших широтах — це вже реалії сьогодення. І з подібними викликами доводиться боротись аграріям по всьому світу. Адже кліматичні зміни ведуть насамперед до змін у технологіях вирощування всіх без винятку культурних рослин, а отже, і у способах і термінах їх хімічного захисту.

І саме тому вимоги в аграріїв до сільськогосподарської техніки, а особливо до машин для хімічного захисту рослин, значно зросли. Якщо раніше весняні температури дозволяли провести підготовку полів за тиждень-два, то тепер ці строки скоротилися вдвічі, а то й втричі. А це означає, що навантаження на техніку зростає в такій самій прогресії. І тепер перед фермером постає дилема: або ж збільшувати парк техніки й набирати в штат додаткових працівників, або ж придбати продуктивніше обладнання.

Зрозуміло, що можливості у власника холдингу й у дрібного аграрія різні, як і критерії цієї продуктивності. Та основні принципи вибору є незмінними для обох — скоротити терміни обробки, але мати можливість працювати за несприятливих погодних умов, у темну пору доби й навіть на складних рельєфах. З такими вимогами, безумовно, найкраще впорається самохідна техніка.

Вибрати самохідний обприскувач сьогодні вже не так просто, як скажімо, ще 10 років тому. Адже пропозицій значно більше, технічні й технологічні характеристики різні, та й ціни, прямо скажемо, не для пересічного фермера. Здебільшого це, звичайно, техніка закордонного виробництва. Проте нещодавно український виробник ПрАТ «БОГУСЛАВСЬКА СІЛЬГОСПТЕХНІКА» презентував дві моделі самохідних обприскувачів власного виробництва — це обприскувачі BOGUSLAV MAF 4200 та BOGUSLAV IBIS 3000.

Крабовий хід обприскувача MAF

— Ці машини ідеально справляються із завданнями якісного захисту навіть високостеблових культур, адже мають кліренс 1700 і 1800 мм відповідно, — розповідає начальник відділу збуту ПрАТ «Богуславська сільгосптехніка» Олександр Бабиленко.

Високий кліренс у поєднанні зі змінною шириною колії та можливістю вибору потрібного типу шин дозволяє обробляти різноманітні культури навіть у пізні фази розвитку.

Однією з найважливіших переваг самохідних обприскувачів BOGUSLAV є перевірена роками на причіпних моделях конструкція штанги та система її стабілізації. Механізм стабілізації штанги обладнано амортизаторами й пружинами для гасіння коливань у вертикальній площині та блоками пружинних елементів для гасіння коливань у горизонтальній площині. Він забезпечує максимальну стабільність штанги без додаткової електроніки й зменшує вплив нерівностей поля на роботу обприскувача.

Температурні режими останніх років зумовили перенесення переважної більшості робіт з обробки посівів у темну пору доби. В цей час природні умови є оптимальними: знижується температура повітря, зменшується швидкість вітру, а отже, дія ЗЗР буде максимальною. Саме тому потрібно особливу увагу приділяти системам навігації та телеметрії, а також освітленню.

Як зауважує представник компанії BOGUSLAV, за технологічними показниками самохідні обприскувачі українського виробництва не поступаються закордонним. На обох машинах установлено систему комп’ютерного керування ARAG Bravo 400S LT, яку додано до їх стандартної комплектації. Комп’ютер виводить на кольоровий дисплей із діагоналлю 5,7” усі параметри роботи машини: оброблену площу, швидкість, робочий тиск, рівень рідини в баку й багато іншого. Також комп’ютер підтримує рівень витрати робочого розчину, оброблюючи дані від витратоміра і датчика тиску, що забезпечує максимальну точність у роботі. Обсяг вбудованої пам’яті 2GB. Також є два USB-порти та один SD-роз’єм для передання інформації, що дозволяє вести детальний контроль за процесом обприскування.

Окрім того, за бажанням клієнта може бути встановлена система керування основними функціями обприскувача німецької компанії MULLER ELEKTRONIK, яка дозволяє максимально автоматизувати роботу з обприскувачем.

Для мінімізації пошкодження посівів самохідний обприскувач BOGUSLAV MAF 4200 обладнано 4-колісним режимом керування, коли задні колеса рухаються точно слід у слід передніх. Радіус розвороту цієї машини — всього 5900 мм. Ця модель також має три рульових режими керування: керовані передні колеса, керовані всі колеса, а також «крабовий хід», що значно спрощує складні заїзди на поле й роботу на схилах.

Власникам менших фермерських господарств варто звернути увагу на модель BOGUSLAV IBIS 3000. Стабільний рух цього обприскувача в складних польових умовах з оптимальними енерговитратами забезпечує привід на чотири колеса й інтелектуальна антибуксувальна система POCLAIN.

Разом із тим є проблема з кваліфікованими кадрами, які могли б працювати з такими машинами. Бо робота з причіпним штанговим обприскувачем радянських часів і сучасною комп’ютеризованою технікою — те саме, що взяти в руки IPad після дискового телефона. В таких випадках слід передусім взяти до уваги легкість у керуванні машиною й простоту налаштувань. Зовнішню панель керування всіма функціями на обох моделях обприскувачів, включно з функціями заповнення й промивання бака, винесено у відсік із правого боку. Поруч також розташовано міксер для попереднього змішування робочого розчину. Органи керування як у кабіні, так і на зовнішній панелі є інтуїтивно зрозумілими, надзвичайно точними та надійними. Тобто робота з цими машинами може бути такою ж приємною, як і подорож сучасним комфортним седаном. Окрім того, спеціалісти служби технічної підтримки проводять ретельне детальне навчання операторів із подальшим складанням іспитів як по теоретичних, так і по практичних навичках, а також повний комплекс робіт з уведення машини в експлуатацію.

І ще одна з важливих переваг самохідних обприскувачів BOGUSLAV — це їх ціна, що є значно нижчою від закордонних аналогів. Адже кожен фермер за загальних технічних і технологічних даних на приблизно однаковому рівні в першу чергу звертає увагу на ціну техніки, а також на вигідні програми фінансування. Фахівці нашої компанії розробили кілька вигідних пропозицій. Окрім того, ці машини, як і вся лінійка причіпної техніки TM BOGUSLAV, додано до списку техніки, на яку надається державна компенсація 25% її вартості. А для оформлення документів на її отримання фахівці компанії надають юридичну підтримку.

www.boguslav.ua

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ