Техніка

Компанія «Цеппелін Україна» розширила присутність у північному регіоні - у Сумах відкрито сервісний центр

Ближче до аграрія

Ближче до аграрія

Компанія «Цеппелін Україна» розширила присутність у північному регіоні й відкрила в Cумах повноцінний сервісний центр.

У сучасних умовах фермери наражаються на дефіцит кадрів і змушені застосовувати потужну високопродуктивну техніку навіть на невеликих площах. З цієї самої причини стає неможливим створити повноцінну ремонтну базу. Тракторист поступово перетворюється на оператора, який тільки керує технікою й контролює її роботу. А обслуговування й більш-менш серйозні ремонти переходять у зону відповідальності дилера.

Така ситуація торкнулася не всіх, але вона набирає обертів, і рано чи пізно переважна більшість аграріїв буде змушена змінити ставлення до вибору техніки та сервісних партнерів.

Випереджаючи тенденції, компанія «Цеппелін Україна» на початку березня офіційно відкрила філію в місті Суми. Цей крок продемонстрував, що компанія вже нині намагається бути якомога ближчою до аграріїв, пропонуючи сучасну ефективну техніку, сервісну підтримку та багато інших цікавих рішень.

Можливості й досвід

Денис Сазонов

На зустрічі з аграріями керівник аграрного на­­­п­ряму компанії «Цеппелін-Україна» Денис Сазонов наголосив, що стратегія розвитку й розширення, як і раніше, є головною в забезпеченні аграріїв ефективною технікою, якісним сервісом і ексклюзивними рішеннями, яким немає аналогів на українському ринку. Також він зазначив, що «Цеппелін» — це багатопрофільна міжнародна корпорація, що працює в різних напрямах: будівництві, видобутку корисних копалин, машинобудуванні, інжинірингу. До того ж значна частка бізнесу належить саме до аграрного сектору. В цьому сегменті компанія представляє в основному преміальні бренди з доволі високою вартістю. Однак висока початкова ціна зовсім не означає, що такою самою високою буде вартість володіння цією технікою. Якщо машини працюють безвідмовно, мають великі міжсервісні інтервали, витрачають менше палива й мають попит на вторинному ринку, це означає, що їх власник зробив вигідну інвестицію. Тож окрім початкової ціни реальну вартість будь-якої машини визначають поточні витрати — паливо, обслуговування, можливі ремонти — й вартість на вторинному ринку. Це обов’язково потрібно враховувати, обираючи техніку. А якщо взяти до уваги те, що витрати на техніку нині вийшли на перше місце серед інших статей видатків, підхід до вибору машин і постачальників має буди вкрай виваженим.

Компанія рішень

Від звичайних продажів компанія «Цеппелін-Україна» перейшла до бізнесу рішень. Так, було створено низку пропозицій щодо фінансування придбання техніки. Наприклад, деякі програми дозволяють купувати машини з нульовим авансом. Також є лізингові програми, програми оперативної оренди й викупу вживаної техніки. Компанії, які будують свій бізнес у середньо- та довгостроковій перспективі, вже розуміють, з яким наробітком та у якому стані вони можуть повернути техніку. Це дає змогу чітко планувати рух фінансів на роки наперед. Таким чином, покупець може розв’язати проблему фінансування багатьма способами, обравши найзручніший.

Ще одне рішення полягає у створенні цікавих сервісних пропозицій. Наприклад, договір підтримки користувача техніки надає спеціальні умови й можливість точно прогнозувати видатки на сервісне обслуговування. Для зручності клієнт може обрати щомісячний фіксований платіж, і за ці гроші він отримає сервісні послуги та витратні матеріали.

Задля покращення контролю та запобігання будь-яких проблем і поламок компанія створила систему віддаленого моніторингу техніки. Вона дозволяє контролювати трактор або комбайн безпосередньо з офісу й бачити його місце перебування, робочі параметри, напрацювання, наявність неполадок тощо. Тобто навіть якщо оператор ігнорує сигнали несправності (наприклад, забився фільтр), власник може зателефонувати йому й наказати зупинити агрегат і позбутися проблеми. Отже, можна запобігти серйознішим проблемам і відповідним фінансовим витратам. Система встановлюється не лише на нову техніку, що продає «Цепелін-Україна», а й на машини, що вже є в господарстві. В результаті фермер може контролювати весь свій парк.

Цікавою пропозицією є запчастини-аналоги. Всі без винятку оригінальні запчастини в рази дорожчі від аналогів — це розуміють навіть непрофесіонали. Проте на ринку існує багато аналогів, які можуть бути виготовлені на тих самих підприємствах, що й виробляють оригінальну продукцію на конвеєрі. Розрізнятися такі запчастини можуть тільки надписом, нанесеним на них самих, а також значно нижчою проти оригіналу ціною. Саме такі замінники «оригіналів» пропонує «Цеппелін-Україна». Фермери можуть не переплачувати й отримувати якісні запчастини.

Ігор Хижняк керівник відділу продажів сільськогосподарської техніки «Цеппелін-Україна»:

Ігор Хижняк

— Компанія «Цепелін-Україна» й далі розширює територію своєї присутності, й філіал у Сумах будувався із серйозним запасом як виробничих, так і складських потужностей. Ми бачимо значний потенціал регіону — тут є потреба в ефективній і високо­продуктивній техніці. Саме таку техніку пропонуємо аграріям: це трактори та комбайни Fendt, трактори Valtra, обприскувачі Berthoud, ґрунтообробні знаряддя Gregoire Besson, посівна техніка, фронтальні й телескопічні навантажувачі.

Звісно, що головним продуктом є трактори Fendt — в Україні представлена лінійка з діапазоном потужностей від 110 к. с. (модель Fendt 211 Vario) до 592 к. с. (гусенична модель Fendt 1159 MT). Особливу увагу хочу звернути на трактор Fendt 942 Vario, який на виставці Agritechnica отримав звання «Трактор року 2020». Ця машина увібрала всі найсучасніші розробки. Інженери поставили сюди низькообертовий 9-літровий двигун MAN із концепцією Fendt ID, потужнішу трансмісію з 1000-ї серії тракторів, продуктивнішу гідросистему, нову просторішу та комфортнішу кабіну й багато іншого. Відтепер трактори 9-ї серії можуть оснащуватись шинами R44 (раніше — максимум R42), що забезпечує більшу площу контакту та менше навантаження на ґрунт. Ці та багато інших інновацій роблять машини 9-ї серії ще ефективнішими та більш функціональними.

Окрім нової техніки компанія «Цеппелін-Україна» пропонує машини з наробітком, до того ж на вживані комбайни й трактори Fendt клієнт може отримати заводську гарантію. Що це дає? Фермер позбувається технічних ризиків, які завжди можливі, коли придбаваєш вживану техніку. Отже, він може спокійно купувати ефективні засоби виробництва, витрачаючи значно менше коштів.

Ще один бренд компанії «Цеппелін-Україна» — трактори Valtra. Вони з’явилися на українському ринку не так давно, але вже пройшли випробування в усіх регіонах і ґрунтово-кліматичних зонах нашої країни. Це універсальні машини із широким спектром застосування та можливістю створення будь-яких комплектацій. Для фермерів це досить зручно, бо вони отримають трактор, що максимально підходить до їх умов.

Значного розповсюдження в Україні набули фронтальні навантажувачі SEM. Їх виготовляють на заводі Caterpillar із дотриманням усіх корпоративних стандартів. Щоб зробити ціну доступнішою, завод розмістили в Китаї, однак це аж ніяк не вплинуло на якість і надійність техніки. Це доведено багаторічною експлуатацією українськими користувачами, а деякі навіть уже зробили повторні придбання, бо повністю задоволені наван­тажувачами SEM.

ТОВ з ІІ “Цеппелін Україна ТОВ”
0 800 300 350
zeppelin-agro.com.ua

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ