Техніка

Цієї весни аграрії мають змогу оновити тракторний парк і до того ж заощадити кошти

Без оновлення не обійтись

Без оновлення не обійтись

Цієї весни аграрії мають змогу оновити тракторний парк і до того ж заощадити кошти.

Перед початком нового сезону представництво CLAAS в Україні запропонувало аграріям вигідні умови придбання найпопулярніших серій тракторів AXION 800 і 900. Ці машини отримали широке розповсюдження, їх успішно застосовують і фермери, і агрохолдинги. Оптимальне співвідношення ціни й експлуатаційних характеристик забезпечує аграріям хорошу економіку і водночас гарантує виконання асіх технологічних операцій без будь-яких несподіванок із боку техніки.

Пильну увагу пропонуємо звернути на модель AXION 930 з максимальною потужністю 350 к. с. Цей трактор пропонується з фіксованою ціною й має багату комплектацію, що пристане під будь-які завдання.

Трактори 900-ї серії мають хороші тягові характеристики, бо їх власна вага майже на тонну більша, ніж у конкурентів. Разом із комплектом баластів, що входять до базового переліку оснащення, і розподіленням ваги 50 × 50 між осями ці трактори здатні краще передавати крутний момент від двигуна на ґрунт. Машини оснащують надійним двигуном FPT Cursor 9 об’ємом 8,7 л, що працює з автоматичною безступеневою трансмісією CMATIC від надійного німецького виробника ZF. Це забезпечує мінімальні втрати потужності, внаслідок чого досягається висока паливна економічність. Оператор задає потрібну швидкість, а система керування трактором автоматично підбирає оптимальне співвідношення обертів і передаткового числа.

Трактори 900-х серій оснащують пневмокомпресорами, системою телеметрії TELEMATICS з 5-річним дозволом на використання, підготовкою під установлення навігаційної системи будь-якого виробника або терміналами CEMIS з 12-дюймовим екраном.

Підвіска кабіни забезпечує додатковий комфорт оператору — вона зберігає сили, оператор менше втомлюється впродовж багатогодинної робочої зміни.

Високий рівень автоматизації зменшує навантаження на оператора. Наприклад, система керування має функцію програмування операцій на розворотах. На початку роботи оператор установлює певну послідовність дій у кінці і на початку гону, потім натисканням однієї кнопки може зменшити швидкість руху й оберти двигуна, підійняти робочі органи, вимкнути автопілот, розвернутись і натисканням іншої кнопки повернути все у робоче положення. До кінця гону лишається стежити за тим, щоб усе працювало нормально, й до того ж не втручатись активно в робочий процес.

Джойстик CMOTION забезпечує зручне та ефективне використання найважливіших функцій трактора. Керування здійснюється за допомогою великого, вказівного і середнього пальців, тому рука не втомлюється під час роботи. Наприклад, керування задньою навіскою здійснюється за допомогою 4-позиційної кнопки: опускання, підіймання до встановленої висоти, тонке регулювання підіймання/опускання (повільно або швидко). Також на джойстику реалізовано повний комплекс керування рухом трактора (керування швидкістю, реверсом, автопілотом тощо), а також встановлено функціональні клавіші для керування гідравлікою й іншими функціями.

Акційна ціна на трактор AXION 930 становить 225 000 євро. Кількість одиниць обмежено, проте вони є в Україні. Важливо зазначити, що потужність у 350 к. с. є максимальною, і трактор її видає тільки в моменти, коли виникає потреба. У звичайному режимі двигун видає дещо меншу потужність — це потрібно враховувати під час вибору моделі. До речі, у лінійці є потужніші моделі AXION 940 і AXION 950. На них також пропонують акційні ціни, що залежать від комплектацій. Деталі щодо вартості можна отримати у дилерів.

Ще одна вигідна пропозиція діє на трактори 800-ї серії, а саме на моделі AXION 850. Це дещо простіші машини, але їх також оснащують не менш надійними двигунами DPS (Deere Power Systems). Ці мотори є добре відомими на ринку, вони економні й невибагливі, мають великий моторесурс, їх легко ремонтувати.

Для забезпечення високого крутного моменту навіть на низьких обертах здійснюється регулювання лопатей турбіни залежно від частоти обертання й навантаження. «Турбояма» більше не відчувається.

Усі моделі AXION 800 оснащено інноваційною системою CPM (CLAAS POWER MANAGEMENT), яка збільшує потужність двигуна до 35 к. с. — залежно від потреби в тязі, потужності на ВВП або у гідравлічній системі. Додаткова потужність «надається» за таких умов:

  • коробка передач працює у групі C або D (C1 = 6 км/год); 
  • у разі потреби гідравлічної потужності;
  • у разі потреби потужності на ВВП.

Система CPM збільшує потужність двигуна у шість ступенів. Завдяки цьому зберігається моторесурс й оптимізуються витрати пального.

Трансмісії HEXASHIFT мають 24 швидкості. Їх поділено на чотири діапазони по шість швидкостей. У польовому режимі зчеплення застосовують тільки для перемикання між діапазонами, а в транспортному зчепленні взагалі не використовують. За допомогою системи HEXACTIV перемикання передач здійснюється повністю автоматично. Додатково пропонується ходозменшувач, який забезпечує рух зі швидкістю 500 м/год.

За тяговими характеристиками модель AXION 850 є однією з найкращих і може обійти більшість конкурентів. Це досягається завдяки потужності й великого запасу крутного моменту двигуна, а також власної ваги. Загальна довжина тракторів 800-ї серії відносно невелика й становить 5,68 м. Довжину колісної бази збільшено до 2,98 м. Як і в моделях 900-ї серії тут забезпечено рівномірне розподілення навантаження між осями (50 × 50). Тож трактори AXION 800 та 900 серії є досить компактними, маневреними й водночас мають переваги машин із довгою колісною базою.

Гідросистема трактора має продуктивність 110 л/хв. Для робіт, що вимагають більше оливи, пропонується продуктивніша гідросистема на 150 л/хв. В задній частині машини розташовано з’єднання Power Beyond.

Українським аграріям трактори моделі AXION 850 також пропонують за акційною ціною. Вона залежить від комплектації, тому детальнішу інформацію можна отримати в дилерів. Гарантія на всі трактори AXION 900-ї і 800-ї серій становить 2 роки, або 4000 мотогодин.

Владислав Олійник

Поділитись:

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ