Агрономія

Зберігання зерна охолодженим є перспективним способом

Зберігання зерна охолодженим є перспективним способом

У практиці зберігання зерна в різних країнах застосовують три режими, що засновані на основних властивостях зернових мас.

Найчастіше в нас зернові зберігають сухими, тобто коли вони мають знижену вологість (у межах до критичної).

Перспективним, але мало поширеним є зберігання зернових мас охолодженими, тобто коли їх температура знижена до меж, що спричиняють суттєвий гальмівний вплив на всі життєві функції зерна.

Також нерідко зерно зберігають у герметичних умовах (без доступу повітря).

Крім того, у всіх країнах застосовують багато технологічних заходів, що сприяють забезпеченню збереження зернових мас.

До таких належать очищення зернових мас від домішок, сушіння й активне вентилювання зерна, знезараження від шкідників, хімічне консервування, дотримання комплексу оперативних заходів тощо.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!