Зберігання зерна охолодженим є перспективним способом
У практиці зберігання зерна в різних країнах застосовують три режими, що засновані на основних властивостях зернових мас.
Найчастіше в нас зернові зберігають сухими, тобто коли вони мають знижену вологість (у межах до критичної).
Перспективним, але мало поширеним є зберігання зернових мас охолодженими, тобто коли їх температура знижена до меж, що спричиняють суттєвий гальмівний вплив на всі життєві функції зерна.
Також нерідко зерно зберігають у герметичних умовах (без доступу повітря).
Крім того, у всіх країнах застосовують багато технологічних заходів, що сприяють забезпеченню збереження зернових мас.
До таких належать очищення зернових мас від домішок, сушіння й активне вентилювання зерна, знезараження від шкідників, хімічне консервування, дотримання комплексу оперативних заходів тощо.
Додати коментар