За вирощування амаранту на площі понад 100 га необхідна десикація – думка
За вирощування амаранту на великих площах – від 100 гектарів – необхідно проводити десикацію, яка дає змогу вчасно і з меншими втратами зібрати урожай, а найголовніше –насіння, зібране з меншою вологістю, легше піддається дороблянню.
На цьому в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer наголосив керівник господарства «Осадчук Фемілі енд Партнерс» Василь Осадчук, який вирощує амарант з 2029 року на Житомирщині.
«Для десикації частини посівів торік ми застосовували препарат від Himagro M – Дикват (дикват-дибромід, 150 г/л) в нормі 3,5 л/га»,
– зазначив Василь Осадчук.
Він також зазначив, що в регіоні, де лежать поля господарства «Осадчук Фемілі енд Партнерс», немає посівів цукрового буряка та багаторічних бобових трав, тому масових пошкоджень амаранту буряковими довгоносиками, буряковою блохою чи буряковою попелицею поки що не спостерігають.
«На початкових стадіях росту і розвитку амаранту на наших полях траплялася хрестоцвіта блоха, проте вчасна крайова обробка інсектицидом Ранчо (клотіанідін, 480 г/л) не допустила розповсюдження шкідника»,
– додав аграрій.
Нагадаємо, він також розповів, наскільки рентабельне вирощування амаранту.