Агрономія

За сезон гісоп потрібно зрізати двічі-тричі

За сезон гісоп потрібно зрізати двічі-тричі

Догляд за гісопом полягає у своєчасному розпушуванні ґрунту та поливах.

За потреби також можна провести підживлення мінеральними добривами. Вид добрива та дози залежать від наявності поживних речовин у ґрунті.

Рослини дуже швидко утворюють кущі, що дає можливість використовувати вже перші листя. Збирання більшості рослин починають у фазу масового цвітіння, тобто за наявності 50-70% квітучих пагонів.

Наземну масу зрізають на висоті 8-10 см від поверхні ґрунту, що дещо відрізняє її від лаванди, яка теж належить до цієї ж родини. Зібрану сировину відправляють на переробку або висушують.

За сезон проводять два-три зрізання, продуктивність вегетативної маси становить до 22-25 тонн/га, збір олії – до 30-75 кг/га.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!