Агрономія

За підвищеної температури стійкість цукрових буряків до хвороб падає

За підвищеної температури стійкість цукрових буряків до хвороб падає

Високі температури повітря влітку (25-27 °С) сприяють пришвидшенню розвитку листя цукрових буряків, відтоку з нього поживних речовин у коренеплід та його старінню.

У таких умовах знижується стійкість рослин проти церкоспорозу, альтернаріозу та фомозу.

Температура впливає на спороутворення, збереження й активізацію зимуючих форм у грибів, швидкість розвитку хвороб, тобто істотно коригує тривалість інкубаційного періоду, а саме – періоду прихованого розвитку патогена в тканинах рослини-живителя.

Крім цього, деякі  види грибів активізують інтенсивність і тривалість освітлення, а також інтенсивність випромінювання світла. Зокрема, брак світла частіше ослаблює рослини буряків, які сильніше уражуються коренеїдом й іншими хворобами.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!