Агрономія

Якість азотного живлення озимої пшениці залежить від її попередника

Якість азотного живлення озимої пшениці залежить від її попередника

Весняно-літні азотні підживлення сприяють підвищенню як урожайності, так і вмісту білка та клейковини в зерні озимої пшениці.

Зокрема, це залежить від попередників культури, свідчать дослідження Інституту зернових культур НААН України.

Наприклад, по чорному пару (на фоні P60K30) найбільше поліпшення якості зерна спостерігали за внесення аміачної селітри дозою N30 наприкінці фази кущіння рослин локально, а потім карбаміду N30 у фазі колосіння позакоренево.

Після ячменю ярого (на фоні N60P60K30) – у варіанті: аміачна селітра N30 ранньою весною по мерзлоталому ґрунту + N30 у кінці фази кущіння локально.

По чорному пару вміст білка в зерні проти контролю (без підживлення) залежно від сортів підвищувався на 0,8-1,2%, клейковини – на 2,4-3,0%; після ячменю ярого – відповідно на 0,6-1,3 та 1,6-3,4%.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!