Агрономія

Як зменшити собівартість вирощування культур без втрат якості, – досвід

Частка добрив є найбільшою в загальній структурі витрат на виробництво зерна. Тому для зменшення собівартості виробництва оптимальним заходом є зменшення витрат саме на цю складову.

Такою думкою поділився генеральний директор ТОВ «АгроРось» Петро Євич в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer.   

Відтак наступного сезону у господарстві планують зменшити кількість унесення мінеральних добрив і перейти на комплексні добрива.

Крім того, на думку Петра Євича, слід звернути увагу на продуктивніші сорти культур. Саме тому в господарстві обирають нові високоврожайні сорти пшениці та ячменю.

«Зменшення кількості проходів по полю технікою не лише запобігає ущільненню ґрунту, а й значно економить ресурс. А якість обробку ґрунту зберігається внаслідок запровадження сучасної високопродуктивної техніки. Тому ми практикуємо комбіновані обробітки з використанням комплексних агрегатів. Ось ці складові й дають нам змогу заощаджувати без погіршення якості роботи та відповідно кінцевого продукту», – додав аграрій.

Нагадаємо, «АгроРось» в озимому клині віддає перевагу зерновим колосовим.