Агрономія

Як «ТАС Агро» оптимізував процеси виробництва

Як «ТАС Агро» оптимізував процеси виробництва

Задяки оптимізації й стабілізації виробничих процесів, компанії «ТАС Агро» у цьогорічних надскладних умовах роботи вдалося досягти кращих результатів, ніж були очікування на початку весняно-польових робіт, пише журнал The Ukrainian Farmer.

«Для нас, як і для більшості агрокомпаній, цей рік став чи не найважчим за часи діяльності. У нових реаліях воєнного стану часом дуже непросто, проте сезон відпрацьовуємо стабільно. Ми отримали добрі результати врожайності ріпаку і пшениці. Очікуємо задовільну врожайність кукурудзи й соняшнику», – зазначив директор з операційних питань компанії «ТАС Агро» Нил Немровченко.

Структуру посівних площ у компанії змінили, підлаштовуючись під зовнішні обставини та спираючись на наявні ресурси. Також чи не вперше висівали насіння без належної підготовки й частково відмовилися від ґрунтових гербіцидів на користь страхових. Оптимізували й систему підживлення, відмовившись від суцільного розкидання добрив під час сівби.

«Завдяки тому, що в попередні роки ми експериментували із заміною культивації на боронування, цьогоріч цей досвід нам дуже допоміг», – додав фахівець.

Свого часу серед важливих завдань, що впливають на результат, у «ТАС Агро» визначили оптимальну норму висіву культур: вдалим агрономічним рішенням було зменшення густоти посіву кукурудзи й соняшнику в господарствах Вінниччини та Кіровоградщини.

Нагадаємо, «ТАС Агро Центр» зібрав ріпак з рекордною врожайністю.