Високорослі сорти перцю краще вирощувати в теплиці
Для отримання високого врожаю перцю на перших етапах важливо правильно підібрати сорт чи гібрид.
Ринок пропонує різні сорти перцю солодкого за тривалістю вегетаційного періоду: менш як 100 діб від появи масових сходів до технічної стиглості плодів віднесено до групи дуже ранніх, 101-120 діб – ранні, 121-135 – середні, 135-150 – пізні, більше ніж 150 діб – дуже пізні.
Вирощування перцю в умовах понижених температур або за недостатнього освітлення призводить до подовження тривалості етапів органогенезу на 15-38 діб.
Також важливу роль відіграє висота рослин. Так, низькорослі (висота куща не більше 50 см) та середньорослі (висота до 100 см) придатні для вирощування у відкритому ґрунті, тоді як високорослі (понад 110 см) ефективніше використовувати в теплицях.
Низькорослі та середньорослі сорти потребують незначного формування рослин, а саме: видалення першої бруньки, що сприяє кращому живленню зав’язі наступного порядку, видалення пагонів без зав’язі, хворих частин рослини, інколи – надлишку листків, що затіняють плоди.
Додати коментар