Виробництво круп у І півріччі збільшилося на 13%
У січні-червні 2017 року виробництво круп в Україні зросло до 155 тис. тонн, що на 13% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Про це пише газета «АгроМаркет».
Зокрема, виробництво горохових круп збільшилося на 34% проти показника січня-червня 2016 року, а продукції з кукурудзи – на 4%.
Гречаних круп у І півріччі цього року виготовили на 20% менше, що пояснюється негативною тенденцією у виробництві сировини.
Через невисокий попит також дещо скоротилося виробництво пшеничних круп – на 3% порівняно з І півріччям 2016 року.
Прогнозується, що надалі розвиток круп’яної галузі в Україні зберігатиме позитивні тенденції. Це зумовлено збільшенням обсягів виробництва зернових культур і модернізацією потужностей з їх перероблення.
Водночас більшість круп’яних культур є нішевими й характеризуються низькою врожайністю, що зумовлює постійне зростання цін і знижує рівень доступності сировини для переробників.
Додати коментар