Агрономія

Виробництво круп у І півріччі збільшилося на 13%

Виробництво круп у І півріччі збільшилося на 13%

У січні-червні 2017 року виробництво круп в Україні зросло до 155 тис. тонн, що на 13% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це пише газета «АгроМаркет».

Зокрема, виробництво горохових круп збільшилося на 34% проти показника січня-червня 2016 року, а продукції з кукурудзи – на 4%.

Гречаних круп у І півріччі цього року виготовили на 20% менше, що пояснюється негативною тенденцією у виробництві сировини.

Через невисокий попит також дещо скоротилося виробництво пшеничних круп – на 3% порівняно з І півріччям 2016 року.

Прогнозується, що надалі розвиток круп’яної галузі в Україні зберігатиме позитивні тенденції. Це зумовлено збільшенням обсягів виробництва зернових культур і модернізацією потужностей з їх перероблення.

Водночас більшість круп’яних культур є нішевими й характеризуються низькою врожайністю, що зумовлює постійне зростання цін і знижує рівень доступності сировини для переробників.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!