Виробництво цукру в Україні втричі відстає від минулорічних темпів
З початку нового сезону і станом на 5 вересня в Україні вироблено 7,3 тис. тонн цукру, що у 2,8 рази менше, ніж на аналогічну дату 2016 року.
Такі дані наводить асоціація «Укрцукор».
Через несприятливі погодні умови заводи почали сезон цукроваріння на 10 днів пізніше, ніж попереднього року. Станом на 5 вересня 2017 року в Україні працюють п’ять цукрових заводів, у той час як на відповідну дату минулого року працювало вісім.
Крім цього, весняні заморозки вплинули на розвиток цукрових буряків. За словами аналітика «Укрцукру» Василя Долінського, станом на 1 вересня середній розмір коренеплодів становить 435 г, що на 10% менше ніж минулого року.
«Враховуючи цей фактор, очікується падіння середньої урожайності до позначки 420-440 ц/га», – зауважив він.
Аналітик підкреслив, що оптимальний рівень опадів у західних областях України може забезпечити прогноз урожайності на рівні минулого року, проте попередній аналіз цукристості нижчий на 0,5-1%.
«Найгірша ситуація склалась у Полтавській та Харківській областях, де через весняні холоди та пересіви цукрові буряки втратили до 100 г маси коренеплоду. Саме там розташовані 20% посівних площ цукрових буряків, які складають сировинну зону для 11 цукрових заводів», – пояснив Василь Долінський.
Додати коментар