Виробництво цукру в ЄС зменшиться на 4%
У 2018/19 маркетинговому році виробництво цукру в країнах Європейського Союзу скоротиться порівняно з минулим сезоном і складе 20,21 млн тонн.
Про це повідомив аналітик ринку цукру S&P Global Platts (Kingsman) Даніель Ребело під час конференції «Торгівля та експорт цукру 2018».
За його словами, такий обсяг на 850 тис. тонн, або 4% менше, ніж у 2017/18 МР.
До скорочення виробництва цукру в новому сезоні призведуть несприятливі погодні умови, які спостерігались у Європі під час вегенації цукрових буряків.
Унаслідок цього вихід цукру в ЄС впаде на 4,5% і складе 11,37 тонн/га.
Водночас посівна площа під цукровими буряками у новому сезоні залишиться практично незмінною – 1,759 млн га, або +0.5%, додав аналітик.
Додати коментар