Агрономія

Вчені назвали переваги вирощування гірчиці

Вчені назвали переваги вирощування гірчиці

Гірчиця – це одна з перспективних і прибуткових олійних культур, яка має багато переваг у вирощуванні.

Про це повідомили в Інституті олійних культур Національної академії аграрних наук України.

За словами вчених, гірчиця – це джерело високоякісної рослинної олії та гірчичного порошку, тому ця культура має високу ліквідність на ринку.

Крім цього, в гірчиці вища порівняно з іншими культурами рентабельність виробництва.

Вона є посухостійкою культурою, що водночас здатна витримувати приморозки, і може використовуватись як відновне джерело енергії (дизельне пальне, високоенергетична сировина для теплогенераторів).

Також гірчиця – це добрий попередник для інших культур, цінний сидерат і кормова культура.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!