Агрономія

В Україні очікується зростання внутрішнього перероблення сої і скорочення її експорту

В Україні очікується зростання внутрішнього перероблення сої і скорочення її експорту

За умов зменшеної пропозиції сої в новому сезоні й запуску нових переробних підприємств у 2017-2019 роках очікується зростання внутрішнього перероблення олійної та скорочення її експорту.

Стримувальним чинником також стане неоднозначна ситуація зі скасуванням ПДВ за експорту соєвих бобів з 1 вересня, пише в газеті «АгроМаркет» аналітик олійного ринку «АПК-Інформ» Юлія Іваницька.

За її словами, прогноз переробки сої у 2018/19 маркетинговому році становить 1,5 млн тонн, що на 25% перевищить показник поточного сезону.

Експорт очікується в межах 2,1-2,2 млн тонн (мінус 20-22%).

У такий спосіб структура розподілу сої з прийдешнього сезону може суттєво змінитися: частка переробки потенційно може зрости з 28% (у середньому за минулі роки) до 38% (у 2018/19 МР) й продовжити висхідний тренд.

На експорт, відповідно, припаде менша частка – 54% проти 65%, зауважила експерт.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!