Агрономія

В Україні майже не вирощують салатну гірчицю

В Україні майже не вирощують салатну гірчицю

Найбільшими виробниками салатної гірчиці у світі є Китай, Японія та Індія, де ця культура є дуже популярною в кулінарії.

В Україні промислове вирощування гірчиці салатної не ведеться: її можна зустріти на присадибних ділянках або в незначній кількості на полях фермерських господарств, що вирощують зелень на замовлення ресторанів чи торгової мережі.

Листки салатної гірчиці мають пікантний смак та багаті на вітаміни, мінеральні солі кальцію та залізо, містять білок, корисні кислоти та ефірну олію, яка й надає їм пекучого смаку. Низька калорійність та корисні властивості гірчиці роблять її популярною серед прихильників здорового та дієтичного харчування.

Крім цього, листки салатної гірчиці мають особливу, не характерну для сизої гірчиці будову та різноманітне забарвлення і є цінними в селекційному плані.

Саме тому науковці Інституту олійних культур НААН взялись за дослідження колекції салатної гірчиці. Вони використовують цей різновид гірчиці для створення нових сортів з відмінними маркерними ознаками.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!