В ЄС до 2020 року втричі зросте дефіцит високоолеїнової олії
Згідно з прогнозами аналітиків ринку рослинних олій, дефіцит високоолеїнової олії у країнах ЄС до 2020 року збільшиться втричі.
Високий попит на високоолеїнову олію соняшнику пояснюється її унікальними властивостями для споживачів (високим умістом олеїнової кислоти – до 95%, вітаміну Е та омега-9) та економічною вигідністю для харчової промисловості, пише журнал The Ukrainian Farmer.
Зокрема, високоолеїнова олія має тривалий цикл використання у процесі смаження за високих температур, мала кількість насичених жирів — не більше за 10%, триваліший період зберігання, як порівняти зі звичайною соняшниковою олією.
Сьогодні наявні в Україні потужності дозволяють переробити приблизно 500 тис. тонн високоолеїнової сировини.
Додати коментар