Урожайність кукурудзи за технології no-till зростає поетапно, – дослідження
Урожайність кукурудзи в напівпосушшиливих умовах за технології no-till збільшується поетапно. Спочатку її надбавка – це результат переходу до no-till і збереження рослинних решток на поверхні ґрунту, що підвищує доступність вологи, пише журнал The Ukrainian Farmer з посиданням на дані Міністарства сільського господарства США.
Диверсифікація сівозміни призводить до другого етапу підвищення врожайності: несподівано високою стає її надбавка за впровадження синергетичної послідовності культур у сівозміні.
Як показали американські дослідження, врожайність підвищилася, незважаючи на те, що використання ресурсів, таких як добрива, не збілшилося.
Отже, виробники вважають, що поліпшення мікробіологічної активності в ґрунті також підвищує врожайність культури.
Нагадаємо, обсяги застосування оранки в Україні будуть зменшуватися. Раніше було названо шість переваг нульової технології ґрунтообробітку.