Агрономія

Україна завершила сезон цукроваріння: виробництво впало на 15%

Україна завершила сезон цукроваріння: виробництво впало на 15%

За результатами 2018/19 маркетингового року українські цукрозаводи виробили 1,82 млн тонн цукру, що на 15% менше порівняно з попереднім сезоном.  

Усього працювало 42 цукрових заводи, які переробили 13,6 млн тонн цукрових буряків, що майже на 10% менше, ніж минулого року, повідомили в асоціації «Укрцукор».   

Основними причинами скорочення виробництва цукру в 2018/19 МР є  зменшення посівних площ під цукровими буряками та низька якість сировини.

Зокрема, аграріям вдалось отримати рекордну врожайність цукрових буряків, проте цукристість була чи не найнижчою – 16,47%.

Лідером з виробництва цукру стала Вінницька область – 424 тис. тонн. Після неї йдуть Тернопільщина – 227 тис. тонн і Полтавщина 222,5 тис. тонн.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!