У ПСП «Сокільча» відчули вплив мікроелементів на врожайність сільгоспкультур
У ПСП «Сокільча», що в Житомирській області, дослідили вплив мікроелементів на врожайність сільгоспкультур. За результатами проведеного дослідження, найменша прибавка врожаю кукурудзи від одноразового внесення мікроелементів становить 575 кг/га.
Про це журналу The Ukrainian Farmer розповів головний агроном господарства Михайло Паламарчук.
«Щороку ми проводимо багато досліджень, в тому числі щодо ефективності мікродобрив. Цього року на кукурудзі провели чотири досліди і переконалися, що найменша прибавка врожаю від одноразового внесення мікроелементів становила 575 кг/га. Окрім того провели досліди на соняшнику та пшениці і також отримали позитивний результат. Тому вважаю, що сьогодні говорити щось про ведення рослинництва без застосування мікроелементів не можна», зазначив Михайло Паламарчук.
Читайте також: У посушливі роки для кукурудзи важливим є позакореневе підживлення
З словами головного агронома, з мікроелементами в господарстві працюють дуже давно і дуже щільно, вносять практично на всі культури, крім багаторічних трав, додаючи їх до бакової суміші під час протруєння насіння, для зняття стресу з рослин від негативного впливу погодних умов чи дії гербіциду, для підвищення врожайності, а також якості та класності зерна (на зернових).
«Пшеницю підживлюємо мінімум два-три рази, на кукурудзу даємо цинк та фосфор, на буряки – калій, майже на всі культури даємо мідь, бо вона сприяє кращому засвоєнню азоту і діє як фунгіцид. Мікроелементи вносимо профілактично або за результатами діагностики – нині є багато відповідних приладів», розповів Михайло Паламарчук.
Додати коментар