У «Подільській марці» переходять з інтенсивного на мінімальний обробіток ґрунту
Традиційна система обробітку ґрунту у фермерському господарстві «Подільська марка» призвела до того, що на деяких посівах утворилися ущільнення ґрунту й розшарування на глибині 15–30 см, а сильно знизилася здатність до утримання вологи.
Таких висновків дійшли у господарстві «Подільська марка», що займається вирощуванням сільськогосподарських культур у Хмельницькій області.
Крім того, в ґрунті виявилося замало біоти та недостатньо кальцієвих сполук. Тому, аби підвищити врожайність культур, господарство вирішило поступово знижувати інтенсивність обробітку й переходити на «мінімалку» з перспективою до «нуля».
Поки що в господарстві немає всієї необхідної техніки, тож освоюють теоретичну частину технології – відвідують інші господарства та ознайомлюються з їхнім досвідом. Також на своїх полях проводять порівняльні досліди з висівання сумішей покривних культур для відновлення структури й родючості ґрунту.
У «Подільській марці» поступово проводять аналізи ґрунтів на своїх полях за 18 показниками. З результатів аналізу дізнались про дефіцит калію, фосфору та сірки та внесли корективи у систему підживлення відовідно до рекомендацій фахівців лабораторії.
Додати коментар