Агрономія

У компанії «Агро-Регіон» розповіли свій «рецепт» покращення складу ґрунтів

Пріоритетом номер один для компанії «Агро-Регіон» є покращення складу ґрунтів. На цьому наголосила Катерина Рибаченко, генеральний директор «Агро-Регіону», пише журнал The Ukrainian Farmer.

З цією метою у компанії щорічно після збору урожаю, проводять ретельне дослідження грунтів, за результатами аналізів корегують добрива, мікроелементи та інші земле-покращуючи операції. Фосфорні та калійні добрива вносять у вигляді амофосу й хлористого калію під основний обробіток ґрунту. За необхідності удобрюють поля фосфором під час сівби.

Азотні добрива вносять порційно, з урахуванням зони розташування поля і типу ґрунту.

На чорноземах з осені дають безводний аміак або навесні карбамід, на бідніших ґрунтах — карбамід та КАС для запобігання ризику промивання азоту.

Протягом кількох років вносять сірчані та цинкові добрива.

Для підвищення вмісту гумусу тестують сидерати, а у зонах з кислими ґрунтами додатково проводять розкислення.

З забур’яненістю багаторічними коренепаростковими бур’янами боряться гербіцидами гліфосатної групи.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!