Агрономія

Стійкість озимої пшениці до хвороб залежить від марганцю

Стійкість озимої пшениці до хвороб залежить від марганцю

Для озимої пшениці дуже важливими є мікроелементи – марганець, мідь і цинк.

Марганець важливий для фотосинтезу та стійкості озимої пшениці до хвороб, адже він є головним компонентом утворення лігніну, який разом із целюлозою є складником клітинної стінки, створюючи природний бар’єр насамперед для борошнистої роси та бактеріальних хвороб.

Мідь значною мірою впливає на формування генеративних органів, підвищує стійкість до хвороб, вилягання, посухо- та жаростійкість і, звичайно, зимостійкість, бо позитивно впливає на засвоєння азоту.

Особливо важливе внесення міді тоді, коли норма внесення азоту становить понад 100 кг/га.

Цинк бере участь у багатьох фізіологічних процесах, сприяє росту міжвузел стебла пшениці та безпосередньо впливає на вміст білків саме в зерні.

Якщо рН ґрунту перевищує 7, то доцільно також унести й залізо, адже доступність його засвоєння з ґрунту стрімко знижується.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!