Сезон цукроваріння завершився зі зростанням виробництва на 6,5%
Виробничий сезон цукроваріння завершено. У 2017/18 маркетинговому році виготовлено 2,14 млн тонн цукру, що на 6,5% більше порівняно з минулорічним показником (2,01 млн тонн).
Про це повідомили в асоціації «Укрцукор».
Зростання виробництва пов’язано зі збільшенням посівних площ під цукровими буряками та запуском ще чотирьох цукрових заводів до минулорічних 42.
«Збільшення виробництва цукру могло б бути ще більшим, проте погодні умови під час вегетації не сприяли збільшенню врожайності цукрових буряків, – підкреслила керівник аналітичного відділу «Укрцукру» Руслана Бутило. – В результаті маємо нижчі показники цукристості та виходу цукру».
Лідером із виробництва залишилась Вінницька область – 445,6 тис. тонн цукру. Другу позицію посіла Хмельницька область – 290,2 тис. тонн. Замикає трійку найбільших виробників Тернопільська область – 283,5 тис. тонн.
Зазначається, що за рахунок планових модернізацій цукрових заводів вдалося збільшити виробництво цукру І категорії. «У 2017/18 МР виробництво цукру І категорії займає 50% порівняно з минулорічними 30% у загальній структурі виробництва», – зазначила Руслана Бутило.
Додати коментар