Салатну гірчицю найкраще сіяти ранньою весною або восени
Салатну гірчицю можна сіяти навесні в максимально ранні терміни за настання фізичної стиглості ґрунту, влітку та восени.
Водночас часто сівба у липні та серпні у відкритий ґрунт не дає очікуваних результатів. Довгий світловий день, повітряна засуха та недостатня кількість вологи в ґрунті призводять до передчасного стеблування рослин, що значно знижує урожай листків та їх смакові якості.
У зв’язку з цим кращими вважають ранньовесняні та осінні терміни сівби, адже кліматичні умови України це дозволяють.
Для зручності догляду сіють гірчицю широкорядним способом із шириною міжрядь 45 або 70 см. Сівалки налагоджують так, щоб відстань між вегетуючими рослинами становила 10 см.
Загортають насіння у ґрунт на глибину 3 см, у разі пересихання верхнього шару – 4-5 см. У закритий ґрунт гірчицю салатну сіють на глибину 1,5-2 см та до появи сходів накривають поліетиленовою плівкою.
За температури повітря 18-20 °С сходи з’являються на 3-4-й день.
Максимальна холодостійкість рослини проявляється у фазу наростання листя. Відповідно, хороші результати дають осінні посіви салатної гірчиці за умови достатньої кількості вологи в ґрунті.
Для забезпечення конвеєрного надходження зелені гірчицю рекомендується висівати в кілька термінів (з інтервалом 7-14 днів).
Додати коментар