Ріпак збільшує врожай пшениці на 10-30%
Ріпак має розвинену кореневу систему й здатний поліпшувати структуру ґрунту.
Якщо рік урожаю ріпаку передує року вирощування пшениці, то її продуктивність збільшується на 10-30%, розповів журналу The Ukrainian Farmer агроном агрофірми «Дзвони» Ярослав Бай.
Водночас, за його словами, найкращими попередниками під озимий ріпак є горох, озимий ячмінь, ярий ячмінь, а також озима та яра пшениці.
Солома, яка залишається після зернової культури-попередника, має бути ретельно подрібнена, рівномірно розкидана по ширині захвату комбайна. Стерня має бути якомога коротшою.
«Сьогодні чимало аграріїв спалюють поживні рештки. У ПП «Дзвони» це неприпустимо. Солома – органічна речовина, яка, розкладаючись, поліпшує структуру ґрунту, підвищує родючість», – зауважив Ярослав Бай.
Додати коментар