Агрономія

Правильна технологія вирощування дозволяє суттєво підвищити врожайність сої

Правильна технологія вирощування дозволяє суттєво підвищити врожайність сої

За останнє десятиліття в Україні суттєво розширились площі під соєю, значно збагатився сортовий спектр цієї культури і зріс її валовий збір.

Водночас середня врожайність сої в Україні досі залишається на доволі низькому рівні – 26 ц/га, тоді як потенціал її врожайності є в декілька разів вищим.

Серед факторів, які стримують отримання хорошого врожаю сої, можуть бути біотичні фактори (шкідники, хвороби, бур’яни), несприятливі погодно-кліматичні умови або генетичні (сортові) обмеження.

Крім цього, досягти високих показників урожайності сої деяким господарствам заважає неправильна технологія вирощування цієї  культури. Належний догляд, удобрення та захист сої вже сьогодні дозволяють окремим господарствам збирати цю культуру із врожайністю мінімум в 1,5 раза вищою, ніж у середньому по Україні.

Те, як розкрити потенціал сої і отримувати стабільно високі врожаї олійної, агрономи успішних українських господарств обговорять 6-7 лютого 2019 року на конференції «День Агронома-2019», яка відбудеться у Києві.

Детальніше про конференцію читайте тут.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!