Протруювання насіння повинно бути повним і рівномірним
Протруювання насіння – це оброблення посівного матеріалу отрутохімікатами для знезаражування від збудників грибних і бактеріальних хвороб, а також для захисту сходів від ґрунтових шкідників.
Розрізняють три способи протруювання насіння:
1) сухе – насіння обпилюють препаратами за відповідними пристроями;
2) напівсухе – за допомогою протруювача насіння зволожують невеликою кількістю розчину препарату або густою суспензією порошкоподібного препарату;
3) мокре – насіння сильно змочують розчином препарату або навіть занурюють у нього на кілька хвилин.
Основним завданням протруювання насіння є рівномірність і повнота обробки його отрутохімікатами та неушкодженість насінин робочими органами машини під час технологічного процесу.
Якість протруювання насіння залежить від правильного вибору протруювача та дотримання технологічного процесу.
Додати коментар