Агрономія

Оброблення сої саліциловою кислотою підвищує її врожайність

Оброблення сої саліциловою кислотою підвищує її врожайність

Держпідприємство «Асканійське» Інституту зрошуваного землеробства НААН (Херсонська область) провело дослідження щодо впливу на врожай сої способу обробітку ґрунту й оброблення рослин саліциловою кислотою.

Дослід проведено в рамках спільного українсько-американського проекту «Вплив сталого управління сільським господарством на якість ґрунту та продуктивність сільськогосподарських культур» за підтримки Фонду цивільних досліджень і розвитку США й Міністерства освіти та науки України.

Згідно з ним, обробіток ґрунту і оброблення сої саліциловою кислотою значно впливає на її врожай, який на дослідних ділянках він коливався в межах 16,4-31,1 ц/га.

Найнижчий урожай зафіксовано у варіанті із застосуванням нульових технологій – 18,9 ц/га, що на 22,2% нижче, ніж за традиційних технологій.

За обприскування саліциловою кислотою приріст урожаю отримали на всіх варіантах.

За традиційних технологій середня прибавка врожаю після аспірину становила 5,4%, за нульових технологій – 20,3%.

Також установлено, що розгалуженість сої та більша кількість бобів фіксується на сої, що була оброблена саліциловою кислотою.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!