Короткостеблова кукурудза може трансформувати світове виробництво культури
Короткостеблова кукурудза від компанії Bayer може трансформувати світові підходи до виробництва цієї культури загалом, адже дає змогу більш точно використовувати захист рослин, а також оптимізує використання ключових ресурсів, як-от азот, земля та вода.
Про це AgroTimes повідомила пресслужба Bayer.
«Кукурудза з оптимізованими параметрами висоти має покращені показники так званого «Stay green» ефекту та високу стійкість до вилягання, що може бути особливо актуальним для регіонів із сильними вітрами та за умов перезволоження грунту. Короткостеблова кукурудза має значні переваги для фермерів, екології та продовольчої безпеки одночасно», – зазначають у компанії.
Фахівці Bayer, зокрема, розробили три підходи до виробництва короткостеблової кукурудзи, які забезпечать їй доступ до світового ринку.
«На третій фазі розвитку є два підходи – удосконалена селекція та біотехнологія. Удосконалена селекція зосереджена на тому, щоб інтрогресувати природні низькорослі характеристики в елітний генетичний матеріал», – ідеться в повідомленні.
Крім того, Bayer співпрацює з компанією BASF щодо біотехнологічного підходу для скорочення міжвузлів.
Так, редагування генів відкриває різні підходи для виробництва короткостеблової кукурудзи і створює додатковий потенціал для розширення концепції продукту до понад 90 млн га у найближчі роки.
Нагадаємо, кукурудза з геном стійкості до шкідників від Bayer скоро з’явиться на ринку.