Агрономія

Качани цукрової кукурудзи треба реалізувати впродовж 24 годин після збирання

Качани цукрової кукурудзи треба реалізувати впродовж 24 годин після збирання

Період споживання цукрової кукурудзи у свіжому вигляді обмежується другою половиною липня – першою половиною жовтня.

Щоб наситити ринок качанами технічної стиглості, культуру вирощують конвеєрним методом: починаючи з кінця квітня її сіють у 4-5 строків, бо качани за 5-7 діб перестигають і втрачають кулінарні якості.

Після збирання в стадії молочної стиглості качани мають бути реалізовані упродовж 24 годин. Такі вимоги обґрунтовані їх швидким дозріванням.

Ці чинники стримують розширення площ під цукровою кукурудзою, адже є ризик їх невчасної реалізації, тож значна частина вирощеного врожаю не дійде до споживача в якісному стані.

Відсутність у сучасних торговельних підприємств рефрижераторного транспорту і слабка матеріально-технічна база стримують збільшення обсягів виробництва цукрової кукурудзи та забезпечення доставки товару від поля до споживача без втрат обсягів та погіршення якості продукту.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!