Дефіцит цукру у сезоні-2016/17 може скласти близько 9 млн тонн
У 2016/17 маркетинговому році, за попередніми оцінками, очікується зростання споживання цукру до 178 млн тонн, в той час коли прогнозоване виробництво досягне 169 млн тонн.
Про це заявив Сергій Гудошніков, старший економіст Міжнародної організації з цукру.
«Прогнозований дефіцит складе близько 9 млн тонн, проте існує велика ймовірність, що при відповідних погодних умовах може зрости виробництво цукру в ЄС, Індії, Тайланді, Бразилії та Китаї. Отже, в 2017/18 МР світовий дефіцит буде покритий», ‒ уточнив він.
За словами експерта, в сезоні-2016/17 спостерігаються три основних елементи дефіцитного ринку:
– очікуване споживання є вищим ніж виробництво;
– дуже складний баланс;
– можливе зниження коефіцієнту запаси/споживання до критично низького рівня.
Окрім того, Сергій Гудошніков наголошує, що будь-які зниження ціни можуть бути нівельовані критично низькими запасами, які очікуються на початку наступного сезону.
Додати коментар