Через поломку зупинилась єдина в Україні лінія переробки хмелю
Українські виробники хмелю зіштовхнулися з проблемою переробки хмелю врожаю 2018 року через поломку єдиного в країні гранулятора, який належить компанії «Хопштайнер Україна».
Про це повідомили учасники ринку, пише Agronews.
Через поломку гранулятора виробники хмелю мають вирішити, що робити з врожаєм нового року: чекати завершення ремонту чи відправляти хміль на переробку до європейських країн. У випадку реалізації другого сценарію вартість хмелю може зрости.
Гранулятор, за інформацією виробників хмелю, зламався декілька місяців тому – якраз напередодні отримання нового врожаю. Вони зазначають, що хміль може зберігатися в холодильнику в негранульованому вигляді без втрати якості до дев’яти місяців, а в гранульованому – один-два роки.
Факт аварії на підтвердили також в дирекції підприємства. За інформацією компанії, поломка серйозна і поки не відомо скільки займе часу відновлення виробничої лінії.
Сучасні пивзаводи не використовують у виробництві шишки хмелю – лише гранули чи екстракт.
Сьогодні тільки малі й середні пивоварні заводи, яким належить менше 10% пивного ринку України, використовують хміль гранульований вітчизняного виробництва.
Найбільші ж пивоварні компанії з іноземним капіталом закуповують виключно імпортну хмелесировину гірких сортів американського і німецького виробництва.
Довідка
«Хопштайнер Україна» (Житомирська область) – найбільша в Україні компанія з вирощування і переробки хмелю. Вона вирощує і виробляє 80% від загальної кількості хмелю в країні.
Додати коментар