Брюссельську капусту можна вирощувати за морозів до -10 °С
Брюссельська капуста – це морозостійкий підвид білоголової капусти, який витримує температуру до -10 °С.
Вирощують брюссельську капусту розсадним способом. Головки брюссельської капусти дозрівають через 3-3,5 місяці після висаджування сіянців у ґрунт.
Зазвичай це роблять з таким розрахунком, щоб продукцію можна було одержати в середині жовтня.
Водночас зі збиранням врожаю не треба поспішати, бо від впливу низької температури смак брюссельської капусти тільки поліпшується. Вона переносить похолодання без втрати якостей.
Довідка
Брюссельська капуста ¬– це різновид білоголової капусти з родини хрестоцвітих. Цей підвид вивели в Бельгії, згодом вона набула популярності в Західній Європі: у Франції, Німеччині, Голландії. У Державному реєстрі сортів, придатних для поширення в Україні, значаться чотири гібриди брюссельської капусти: Абакус F1, Франклін F1, Діабло F1, Ірен F1.
Додати коментар