Агроном назвав головні ризики у вирощуванні ярого ячменю
Найбільші ризики у вирощуванні ярого ячменю – хвороби. Утім, за умови вчасного реагування фунгіциди добре працюють і знімають ці питання.
На цьому наголосив агроном ТОВ «Захід Аропром» Олег Фурманець в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer.
«Посуха – теж типовий ризик. Знову ж таки з огляду на слабку кореневу систему, яка не може діставати воду з нижніх шарів ґрунту. На щастя, впродовж вегетації ярого ячменю немає критичних температур», – зазначив агроном.
Щодо посівних площ, то цього року планують лишити під пивоварним ячменем близько 600 га, як торік. Адже, за словами Олега Фурманця, культура має сенс у сівозміні – це певна диверсифікація ризиків і не найгірший варіант щодо економіки. Виходячи з невеликих технологічних затрат, має рентабельність.
Раніше повідомлялося, як забезпечити якість зерна пивоварного ячменю.