«Агро-Консалтинг АВ» застосовує мульчування для оздоровлення ґрунту
У компанії «Агро-Консалтинг АВ» (Рівненська і Тернопільська обл.) рештки кукурудзи не приорюють, як раніше, а мульчують. Для виконання цієї операції спеціально придбали мульчувач.
Про це AgroTimes розповів Олег Прудивус, агроном компанії «Агро-Консалтинг АВ».
«Для зменшення ерозійних процесів у ґрунті мульчування — це метод номер один за ефективністю», — переконаний він.
Мульча в оптимальній кількості працює цілорічно: взимку підвищує температуру ґрунту, навесні сприяє швидкому таненню снігу, влітку захищає ґрунт і кореневу систему рослин від перегріву й опіків, сприяє рівномірному розподіленню води в поверхневих і нижніх горизонтах, затримує випаровування вологи з ґрунту, сприяє поліпшенню структури ґрунту.
Практика свідчить, що за кілька років застосування мульчування поліпшується повітро- і водопроникність, а отже, і здоров’я ґрунту.
Після мульчування культивують і сіють озиму пшеницю. Перед сівбою озимини застосовують коток — для вирівнювання ґрунту і подрібнення грудок після культиватора.
Раніше повідомлялося про чотири переваги застосування біодеструкторів для підвищення родючості ґрунту.