АФ «Ольгопіль» завершила сівбу озимого гороху в оптимальні строки
Агрофірма «Ольгопіль» нещодавно завершила сівбу озимого гороху на площі 13 га. Цей експериментальний посів призначений переважно для внутрішніх потреб господарства і має на меті оцінити переваги цієї культури, зокрема, щодо здатності використовувати зимові запаси вологи, що робить його менш чутливим до весняної та літньої посухи.
Про це повдомили в агрофірмі.
«Наше господарство – це південна точка Вінниччини, тому питання вологи у нашій кліматичній зоні особливо актуальне. Традиційні ярі сорти гороху часто страждають від нестачі вологи під час цвітіння, що знижує врожайність. Натомість озимий горох має шанс вийти на високий потенціал для стабільних врожаїв»,
– відзанчає директор господарства Павло Каленич.
Як зазначається, сівба озимого гороху в Україні є перспективним рішенням. Більшість регіонів, зокрема, центральні та західні області, підходять для його вирощування. Аграрії сіють культуру з ранньої осені, щоб горох розвивався оптимально до настання холодів. Окрім високої посухостійкості, озимий горох має перевагу в сівозміні, виступаючи чудовим попередником для зернових і технічних культур.
Агрофірма «Ольгопіль» розглядає експеримент з озимим горохом як важливий крок у вивченні його переваг і можливостей, зокрема, в умовах змін клімату та оптимізації витрат. Господарство продовжує вдосконалювати свої технології та відкривати нові можливості у сільському господарстві України.
Нагадаємо, випробування нових сортів та гібридів в АФ «Ольгопіль» є частиною стратегії для адаптації до змін клімату.