Агрономія

АФ «Ольгопіль» на Вінниччині завершила сівбу ранніх ярих

АФ «Ольгопіль» на Вінниччині завершила сівбу ранніх ярих

Агрофірма «Ольгопіль» на Вінниччині вже завершила сівбу ранньої групи ярих культур – ярого ячменю, ярої пшениці та гороху. Під них відведені невеликі площі – лише насіннєві ділянки, оскільки господарство не здійснює товарну сівбу ярих зернових.

Про це повідомили в компанії.

Так, під горох у господарстві виділили 80 га, ячмінь зайняв 22 га, а пшениця – лише 7 га. Як каже головний агроном господарства Іван Діхтяр, посівна ранньої групи ярих – це більше для «розкрутки». На часі – сівба цукрових буряків, кукурудзи та соняшнику.

«На початку ми провели усі заплановані агротехнічні заходи з підготовки ґрунту і тоді приступили до посівної. Роботи виконали у стислі терміни, бо площі під ярими культурами не великі. Адже господарство робить ставку на озимину і, власне, зараз тривають роботи з підживлення озимого клину: внесення добрив, мікроелементів та відповідних прерапатів під ріпак та пшеницю. Вони є стратегічними культурами для Агрофірми, – відзначає Іван Діхтяр. – Після цих робіт перейдемо до посіву цукрового буряка, від нього відмовлятися не плануємо. Також площі підготовлені під посів кукурудзи і соняшнику. Насінням, пальним, добривами та засобами захисту забезпечені. Тільки б мирне небо і сприятлива погода».

Іван Діхтяг також додав, що, як і в попередні сезони, господарство заклало полігон демонстраційних ділянок сортів озимої пшениці та ріпаку. Найближчим часом планують закласти демоділяноки гібридів кукурудзи. Загалом щороку на полях «АФ «Ольгопіль» для експерименту вирощують від 50 до 80 сортів та гібридів різних культур і вивчають їхній потенціал врожайності.