Агромаркет

В «Астарті» розповіли, як обрати якісний цукор

В «Астарті» розповіли, як обрати якісний цукор

Згідно державного стандарту України ДСТУ 4623 на упаковці цукру повинно бути зазначено: виробник, дата виготовлення, номер партії, нормативний документ, згідно якого було вироблено цукор.

Про це повідомляє пресслужба «Астарти».

За словами головного технолога «Астарти» Вікторії Федоренко, якщо на упаковці цукру стоїть позначка «солодкий», скоріше за все продукт неякісний. У такий цукор, швидше за все, додали цукрозамінники, що збільшило солодкість цукру в кілька разів.

Згідно ДСТУ 4623, розміри кристалів цукру можуть коливатися від 0,2 мм до 2,5 мм. Тобто, виробник сам вирішує, якого розміру буде цукор, випущений на їхньому підприємстві. Головна умова – кристалики мають бути однорідні. В “Астарті” середній розмір кристалів становить 0,6-0,8 мм.

Фахівчиня радить, уважно подивитися на структуру цукру: він має бути блискучим та розсипчастим та не повинен збиватися у грудки. До того ж в упаковці не повинно бути сторонніх домішок, а запах продукту повинен бути нейтральним, ні в якому разі не затхлим. Тож якщо ви бачите продукт однорідної структури, розміру та форми, без домішок та грудок, без запаху – тоді такий продукт можна купувати.

Нагадаємо, «Астарта» експортує до ЄС екологічно чистий цукор та продукти соєвої переробки.