Українські заводи виробили 880 тис. тонн цукру
Станом на першу декаду листопада, 26 цукрових заводів, що входять до складу Національної асоціації цукровиків України, виробили 880 тис. тонн цукру — на 100 тис. тонн менше, ніж на аналогічну дату минулого року.
Про це повідомляє Асоціація «Укрцукор».
Поточний показник виходу цукру становить 14,81% (минулого сезону — 14,09%). Це зумовлено вищою цукристістю буряків при прийманні — 17,39%, що на 0,62% перевищує показник 2024 року.
Серед регіонів лідером виробництва залишається Вінницька область, де працює 6 заводів, що вже виробили 196 тис. тонн цукру.
Нагадаємо, Україна в 2025 році зможе експортувати в ЄС додаткові 46 тис. тонн цукру.