Агромаркет

Українські заводи виробили 1 млн 250 тис. тонн цукру

Українські заводи виробили 1 млн 250 тис. тонн цукру

Станом на 1 грудня, 26 цукрових заводів, що входять до складу Національної асоціації цукровиків України, переробили 8 млн 360 тис. тонн цукрових буряків та виробили 1 млн 250 тис. тонн цукру.

Про це повідомляє пресслужба Асоціації «Укрцукор».

Поточний показник виходу цукру становить 15,02% (минулого сезону — 14,11%), що пояснюється, зокрема, вищою цукристістю буряків при прийманні — 17,48% (+0,71% до показника 2024 року).

У грудні переробку солодких коренів продовжать 22 цукрових заводи.

Серед регіонів лідером виробництва залишається Вінницька область, де вироблено 263 тис.тонн цукру.

Переробку буряків також здійснює Горохівський цукровий завод, який не входить в «Укрцукор» і не подає оперативну інформацію про хід переробки.

Нагадаємо, Україна за три місяці сезону експортувала 116 тис. тонн цукру.