Українська органічна та нішева продукція має шанси для експорту до ПАР
Ринок Південно-Африканської Республіки (ПАР) може стати перспективним для українських готових харчових продуктів, а також для молочної, органічної та іншої нішевої продукції, наприклад, горіхів, заморожених або консервованих овочів та ягід.
Про це сказала заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції Ольга Трофімцева під час зустрічі з Надзвичайним та Повноважним Послом ПАР в Україні Крістіаном Бассоном.
Ольга Трофімцева наголосила, що треба звернути увагу на плани ПАР та інших країн Африки щодо зони вільної торгівлі від Каїра до Кейптауна. За її словами, ця ініціатива дасть можливість вітчизняному аграрному бізнесу торгувати не лише з ПАР, але й з усім континентом.
Зі свого боку Крістіан Бассон відмітив, що для успіху українських виробників на ринках ПАР та інших країн регіону їм необхідно вести перемовини з торговельними мережами та дистриб’юторами. Тому що торговельні мережі, що працюють в ПАР, зазвичай присутні і в багатьох інших країнах Африки.
Посол також наголосив, що важливим фактором для просування української продукції на ринок ПАР є маркетинг та підтримка українських компаній з боку держави через торговельних чи аграрних аташе на місці.
Довідка
У 2016 році експорт української аграрної продукції до ПАР склав $47,7 млн (переважно за рахунок зернових), а імпорт ‒ $14,5 млн.
Додати коментар