У країнах Євросоюзу зростає попит на м'ясо птиці
У більшості країн ЄС попит на м’ясо птиці та яйця цього року збільшується, проте фермерів турбують низькі ціни. Про це йшлося на засіданні робочої групи європейської сільськогосподарської організації Copa-Cogeca, повідомляє LETA.
Передбачається, що до кінця року споживання м’яса птиці зросте на 0,5%. Також прогнози свідчать про те, що через зростання виробництва в США та Україні імпорт м’яса птиці в Європу збільшиться на 5,1%, а експорт ‒ на 0,5%.
Великобританія, яка є третім найбільшим виробником м’яса птиці в ЄС після Польщі та Франції, зіткнеться з драматичним падінням вартості яєць і м’яса птиці. Такій ситуації сприяє цінова політика великих торговельних мереж, вважають учасники засідання. Виробників поки рятують досить низькі ціна на корми.
У свою чергу у Франції, яка страждає від поширення пташиного грипу, попит на м’ясо птиці, що вирощується традиційним способом, падає. Водночас збільшується попит на біологічну продукцію.
На засіданні робочої групи вказувалося, що нестабільний ринок ‒ не єдина проблема, з якою стикається галузь. Ситуацію ускладнює і брак зареєстрованих антибіотиків, а також той факт, що виробництво м’яса птиці є сільськогосподарським сектором, який не отримує ніякої європейської підтримки, тому прийнято рішення вести більш жорсткі переговори з Єврокомісією.
Додати коментар