Тарифні квоти на безмитний експорт до ЄС українських цукрових сиропів і грибів зовсім невичерпані
Станом на 21 вересня українські експортери на 100% використали обсяги тарифних квот для безмитного експорту до ринків ЄС на низку товарів.
Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.
«Вже традиційно українські експортери на 100% заповнили тарифні квоти на український мед, солод та пшеничну клейковину, оброблені томати, виноградний та яблучний сік, пшеницю, кукурудзу, вершкове масло», – уточнила вона.
Також використані додаткові торговельні преференції, які були отримані в 2017 році, на кукурудзу, пшеницю м’яку, мед і оброблені томати.
«Більше ніж на 85% використані обсяги тарифних квот на український крохмаль та на 99,4% – на оброблений крохмаль, на м’ясо птиці – на 75%, на яйця й альбуміни – на 53,7%, на часник – на 61,2%», – додала Ольга Трофімцева.
Поки що у повних обсягах залишаються невичерпаними імпортні тарифні квоти ЄС на цукрові сиропи (2 тис. тонн), гриби (500 тонн), оброблену продукцію з масла (250 тонн) та інші.
Ольга Трофімцева також відмітила, що деякі тарифні квоти залишаються невикористаними через об’єктивні причини, як, наприклад, у випадку баранини чи яловичини, для експорту яких Україна все ще очікує на відкриття ринку ЄС для вітчизняних виробників.
Додати коментар