Світові ціни на цукор підскочили на 10% в очікуванні зменшення його виробництва
Середнє значення Індексу цін ФАО на цукор в січні склало 288,5 пункту, що на 26 пунктів (9,9%) вище рівня грудня 2016 року, повідомляється на сайті ФАО.
Різке підвищення світових цін на цукор в січні обумовлено головним чином зростанням впевненості в тому, що в 2016-2017 роках світове виробництво скоротиться.
Більш песимістичні прогнози виробництва цукру переважно пов’язані зі збереженням дефіциту пропозиції в деяких ключових цукрових регіонах, особливо в Бразилії, яка є найбільшим виробником і експортером цукру в світі, а також у другій за обсягами виробництва цукру країні – Індії, й Тайланді.
Додати коментар