«Старокостянтинівцукор» має намір істотно зменшити використання пари
Головним акцентом цьогорічного міжсезоння на ТОВ «Старокостянтинівцукор», що входить до групи компаній A’spik Group, є оновлення випарної станції, завдяки якому планується істотно підвищити енергоефективність виробництва.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
«Встановлення нового випарного апарату плівкового типу дозволить зменшити використання пари на три тонни на годину, адже сучасне обладнання компенсуватиме ці втрати. Такий показник стане вагомим фактором під час виробничого сезону», – розповів головний інженер підприємства Віталій Кирик.
Відтак, для твердопаливних котлів теплоелектроцентралі знадобиться менше вугілля, яке імпортується з Польщі. Наразі монтажні роботи зі встановлення вакуум-конденсаційного устаткування вітчизняного виробництва добігають до завершення, незабаром на нього чекатимуть випробування.
Водночас заощадити на енергоресурсах допоможе і заміна насосів на станції подачі технічної води, оскільки нове обладнання також відзначається економнішим використанням електроенергії.
Крім того, на підприємстві на фінішну пряму вийшли роботи з модернізації сушильного відділення, завдяки яким цукор старокостянтинівського виробництва додасть у якості. В A’spik Group розраховують, що такі кроки поліпшать показники рентабельності, аби завод зі 120-річною історією не втрачав конкурентоспроможності на внутрішніх і світових ринках.